skip to Main Content
Phoenix- Spies Hecker Srbija SH-Color-Spot

Kako najlakše precizno utvrditi nijansu boje?

U svetu auto koloristike jedna od osnovnih dilema jeste kako utvridti pravu nijansu boje vozila. Ukoliko ste ikada imali situaciju sa oštećenjima boje limarije na vašem automobilu, bilo kao posledica promene nijanse usled klimatskih nepogoda (UV zračenje, udari leda, posledice kiša i soli), grebanja kola ili većih havarija usled sudara, sigurno ste došli u situaciju da razmišljate o reparaciji i ponovnom farbanju vozila. Manje je poteškoća kod utvrđivanja nijanse ukoliko je odluka da se celo vozilo prefarba u novu boju, ali dilema nastaje kada želite da ofarbate samo deo automobila, te da ga uklopite u postojeću nijansu vozila.

Razlozi za ovaj problem leže u činjenici da se ista nijansa vidi drugačlije ukoliko se posmatra pod različitim uglovima, kao i pod različitim izvorima svetlosti. Da bi se u potpunosti objasnila ova pojava morali bismo razumeti šta je to boja, kako uopšte ljudi vide boju i kakav je uticaj svetlosti u detektovanju boje koju uočavamo.

 

Kako bi ovaj posao olakšao korisnicima, Spies Hecker je izumeo najmoderniji i najefikasniji alat za proveru nijanse boje- Color Spot lampu.

sh-color-spot

Ova lampa poseduje mogućnost dve vrste osvetljenja – dnevnog i večernjeg svetla. Večernje svetlo je nešto žuće i simulira osvetljenje pri zalasku sunca ili veštačke izvore osvetljenja, kao što je ulično osvetljenje ili svetlo na benzinskim pumpama. Za svaki od ponuđenih tipova svetlosti postoje tri nivoa intenziteta svetlosti koja se mogu izabrati. Lampa je bazirana na LED tehnologiji, što znači da je svetlost koju emituje veoma ujednačena i ne stvara koncentrovano osvetljenje u jednoj tački. Ovim se postiže mogućnost za realni prikaz boje i nadoknađuje nedostatak sunčeve svetlosti.

 

Ko god se susreo sa mix sistemom brenda Spies Hecker upoznat je sa činjenicom da je jedna od njegovih najvećih prednosti tačnost u pogađanju nijanse boje, kao i celokupna koloristika. Ova činjenica proizilazi iz detaljne i precizne kolor dokumentacije i kolor softvera, razvijenih u tesnoj saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima automobila. Nova Color Spot lampa za proveru boje je najnovije postignuće na polju alata koji je Spies Hecker uvrstio u svoju ponudu alata za koloristiku.

Pored svih svojih prednosti, ova lampa je malih gabarita, lako prenosiva i veoma laka za upotrebu, te će olakšati i ubrzati posao svakome ko se bavi ovim poslom.

This Post Has 0 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back To Top